Yogaens sande essens

July 15, 2015

Mange her i vesten forbinder yoga med de fysiske yogastillinger (asanas) som er yderst gavnlige og skønne for både krop og sind!

 

Men yoga er så meget mere og hvis du har mod på at dykke dybere ned i yogaens univers, vil jeg her på siden løbende dele den teori og vediske filosofi, som jeg har været så heldig at lære under min uddannelse i Indien. Mere vil løbende komme til og som med alt andet kan man studere yoga i en evighed og stadig føle, at der er meget mere at lære. Mange flere teorier og meget mere viden.

 

Måske vil du ligesom jeg blive helt betaget af yogaen, når du ser hele dens formål og essens. 

 

Det første du bør vide er, at yoga kan dateres mere end 5000 år tilbage i tiden til oldtidens Indien. Yoga kommer af sanskritordet "Yuj", som betyder at forene, at kombinere. Yogaen hjælper dig med at forene krop, sind og dit indre selv. Yoga blev mere udbredt i løbet af den vediske periode ca. 1000 år f.kr. 

 

I dag bruger vi især yogaen til fysisk motion, men yogaen har tidligere haft et andet formål. Kort fortalt handler yoga om at skabe sundhed i krop og sind for derved at genskabe kontakten indad til vores sande selv. Ifølge min yogalærer i vedisk filosofi Yogi Ram "handler yoga om at give slip på illusionens verden og i stedet søge virkeligheden". Vedisk filosofi byder på mange interessante metoder og veje til at nå ind til sit sande jeg og realisere sig selv. Og jeg vil løbende introducere dig for flere af disse, som jeg kender fra den gren af yoga, som jeg studerer under med Swami Sivanandas forenkling af yogaens principper og veje. 

 

 

 

Please reload

Læs også

Forventningens sande ansigt

October 16, 2016

1/4
Please reload

Seneste blogindlæg

October 12, 2016

October 7, 2016

June 24, 2016

March 29, 2016

March 24, 2016

January 22, 2016

December 27, 2015

Please reload

Følg Life&Yoga
  • Facebook App Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram App Icon
  • YouTube Classic

Life&Yoga v/Isabelle Jørgensen

Zenliv Sundhedscenter

Bagsværdvej 72B, 2800 Kongens Lyngby 

E-mail: isabelle@lifeyoga.dk

CVR: 36666129

Læs Life&Yogas persondatapolitik HER.

  • w-facebook
  • Instagram Clean
  • YouTube Clean

​© Life&Yoga v/Isabelle Jørgensen