Skru op for taknemmeligheden

September 11, 2015

Jeg er i gang med at skrive en bog om forskellige principper til at skabe et liv i balance og harmoni. Principperne er jeg blandt andet stødt på i den vediske filosofi/yogaen, mindfulness, den positive psykologi og på caminoen.

I min bog vil jeg grundigt gennemgå hver enkelt princip, inddrage videnskabelige undersøgelser, og præsentere dig for øvelser som kan hjælpe dig til at integrere principperne i dit liv.

 

Taknemmelighed er i mine øjne det vigtigste af alle principperne. Taknemmelighed handler om at værdsætte og takke for det som man har i livet. Det handler om at værdsætte og vise taknemmelighed overfor de mennesker, som hjælper og støtter en i livet, taknemmelighed overfor de situationer som hjælper os fremad og taknemmelighed for det liv man lever.

 

Men det handler også om at forsøge at værdsætte det man endnu ikke kan se eller forstår. Vi lærer så meget værdifuldt igennem livet og udvikler os hele tiden. Ofte kan vi ikke se det brugbare ved alle oplevelser, fordi vi mangler overblikket eller mentalt lever i fortiden eller fremtiden. I de hårde situationer kan man især have svært ved at forblive taknemmelig og ikke føle sig som et offer, men ofte er det faktisk i de hårde situationer at vi lærer mest. Det siges jo at intet er så dårligt at det ikke er godt for noget.

 

Når man praktiserer taknemmelighed vil man opleve at skuffelse og vrede får langt sværere ved at finde grobund i os. Skuffelse skyldes uindfriede forventninger. Men det er dig selv som skaber forventningerne.

Forsøg at sætte forventningerne ned og skru op for taknemmeligheden og du vil opleve at føle dig langt mere upåvirket af det negative og langt gladere. Du vil opleve at du oftere vil blive positivt overrasket over alt det som pludselig dukker op.

 

 

Please reload

Læs også

Forventningens sande ansigt

October 16, 2016

1/4
Please reload

Seneste blogindlæg

October 12, 2016

October 7, 2016

June 24, 2016

March 29, 2016

March 24, 2016

January 22, 2016

December 27, 2015

Please reload

Følg Life&Yoga
  • Facebook App Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram App Icon
  • YouTube Classic

Life&Yoga v/Isabelle Jørgensen

Zenliv Sundhedscenter

Bagsværdvej 72B, 2800 Kongens Lyngby 

E-mail: isabelle@lifeyoga.dk

CVR: 36666129

Læs Life&Yogas persondatapolitik HER.

  • w-facebook
  • Instagram Clean
  • YouTube Clean

​© Life&Yoga v/Isabelle Jørgensen