Sunde fødder

March 29, 2016

Vidste du at din fod består af 26 knogler, 33 led og 24 muskler? 

 

Fødderne er de mest belastede kropsdele i din krop, da de bærer resten af din krop. Din fodstilling påvirker din kropsholdning og en dårlig eller uhensigtsmæssig fodstilling forplanter sig derfor op igennem kroppen og viser sig som overbelastning, smerter og skader i knæ, hofter eller andre dele af kroppen. 

 

Din fod består af en fleksibel indre fodrend og en mere stabil ydre fodrend. Inden vi gik med flade sko med hårde såler hjalp den indre fodrends fleksibilitet os når vi gik i ujævnt terræn på klipper og sten.

 

Foden fungerer som en fjedrende støddæmper hvorfor den er let opspændt som en bue da den skal give efter når du går. Lidt ligesom en bil har støddæmpere har din krop også brug for føddernes støddæmpere. Forestil dig de skader der kan opstå hvis fjedringen ødelægges eller ændres fordi du som så mange andre ikke får brugt dine led og muskler i fødderne. "Use it or loose it" lyder meget voldsomt, men der er noget om det.

 

Selvom vi nemt overser og glemmer vores fødder er de en guldgruppe - ikke kun på grund af kropsholdningen, men også på grund af de mange punkter under dine fødder, som er forbundet med organer, kirtler og kropsdele! 

 

På mine yogahold vil vi i den kommende tid også sætte fokus på fødder ligesom der på mine camino-ture også vil være daglige øvelser og træning af fødder. 

 

Du kan læse mere om foden og lære en masse spændende øvelser i den lille folder som hører med de grønne mini bolde fra Den Intelligente Krop, som kan købes i min webshop HER.

 

 

 

 

 

Please reload

Læs også

Forventningens sande ansigt

October 16, 2016

1/4
Please reload

Seneste blogindlæg

October 12, 2016

October 7, 2016

June 24, 2016

March 29, 2016

March 24, 2016

January 22, 2016

December 27, 2015

Please reload

Følg Life&Yoga
  • Facebook App Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram App Icon
  • YouTube Classic

Life&Yoga v/Isabelle Jørgensen

Zenliv Sundhedscenter

Bagsværdvej 72B, 2800 Kongens Lyngby 

E-mail: isabelle@lifeyoga.dk

CVR: 36666129

Læs Life&Yogas persondatapolitik HER.

  • w-facebook
  • Instagram Clean
  • YouTube Clean

​© Life&Yoga v/Isabelle Jørgensen