Kom efteråret i møde

October 12, 2016

Nu er det for alvor blevet efterår med regn, gråvejr, blæst og kulde. Mange mærker allerede nu humøret dale. Måske føler du dig lidt trist eller vemodig. Det er helt normalt på denne tid af året. Der findes flere ting du kan gøre for at holde humøret oppe og booste immunforsvaret.

 

Ifølge traditionel kinesisk medicin hænger efteråret sammen med din lungemedian- og din tyktarmsmeridianbanen. Meridianbaneparret er knyttet til din næse som sanseorgan og til din hud som kropsvæv. Følelsen som er forbundet med ubalance i meridianbaneparret er tristhed og sorg. Det er klima, som skabes i kroppen ved ubalance er tørhed. Tørhed i næse, hals, svælg, slimhinder og hud. Det er derfor en årstid, hvor mange nu er plaget med tør hoste, forkølelse, influenza, luftvejssygdomme og svækket immunforsvar.

 

Husk at beskytte din hals, din luftveje/din brystkasse med varmt tøj og halstørklæde. Lav gerne daglige vejrtrækningøvelser som renser godt ud i luftvejene som for eksempel kapal bhati - en øvelse som man nemt kan lave dagligt f.eks. i bilen på vej til arbejde. Spis gerne hvide stærke fødevarer, som ingefær og hvidløg, der booster og hjælper dit immunforsvar.

 

Du får heller ikke længere den samme D-vitamin fra solen, som du har fået i løbet af sommeren. En undersøgelse fra Vejle Sygehus viser at over halvdelen af danskerne mangler D-vitamin i løbet af vinteren. Jo ældre vi bliver jo tyndere bliver huden, hvorved dannelsen af D-vitamin også mindskes. Og med alderen nedsættes tarmens optagelse af D-vitamin fra vores kost også yderligere.

Uanset din alder, så gør dig selv en tjeneste allerede nu og hjælp dig selv til lidt ekstra D-vitamin her i den mørke tid.

 

 

 

Please reload

Læs også

Forventningens sande ansigt

October 16, 2016

1/4
Please reload

Seneste blogindlæg

October 12, 2016

October 7, 2016

June 24, 2016

March 29, 2016

March 24, 2016

January 22, 2016

December 27, 2015

Please reload

Følg Life&Yoga
  • Facebook App Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram App Icon
  • YouTube Classic

Life&Yoga v/Isabelle Jørgensen

Zenliv Sundhedscenter

Bagsværdvej 72B, 2800 Kongens Lyngby 

E-mail: isabelle@lifeyoga.dk

CVR: 36666129

Læs Life&Yogas persondatapolitik HER.

  • w-facebook
  • Instagram Clean
  • YouTube Clean

​© Life&Yoga v/Isabelle Jørgensen